Under 2 timer på maraton

Dette er en av mange barrierer innen friidrett. Er det mulig å løpe under 2 timer på maraton? Det har vært snakk om den ganske lenge, blant annet av Fred Lebow, grunnleggeren av New York Marathon. Lørdag 6. mai ble dette satt på en prøve.

3 løpere og 16 harer under ideelle forhold

Tre eliteløpere prøvde å sette ny «verdensrekord» på maraton – de prøvde å løpe under 2 timer på maraton med hjelp av hele 18 harer. Dagens verdensrekord er 2:02:57 og den satte Dennis Kimetto fra Kenya i september 2014 i Berlin Marathon. Nå ble det løpt på Monza F1 racerbanen. Lengden på racerbanen er 2,4 km slik at det blir 17,5 runder på banen.
Dette er løperne:

  • Lelisa Desisa fra Ethiopia har pers på 2:04:45.
  • Zersenay Tadese fra Eritrea har pers på 2:10:41.
  • Eliud Kipchoge fra Kenya har pers på 2:03:05.

Et reklamestunt fra Nike

Det er Nike som sponser rekordforsøket som en del av Breaking2-prosjektet

Dersom det hadde blitt en rekord på dette forsøket kunne det likevel ikke blitt godkjent som en verdensrekord – løpet oppfyller ikke kravene til en slik rekord, blant annet fordi de bruker så mange harer.

Spesiallagde løpesko

Løperne hadde på seg løpesko som er designet spesielt for denne begivenheten. De er veldig lette og responsive – de kalles for Zoom Vaporfly Elite og du finner mer informasjon om skoene på nike.com.

2:00:25

Løpet er nå over og resultatet ble 2:00:25. Et spennende eksperiment og morsomt å følge. Vi er imidlertid skuffet over det tekniske i direktesendingen. Vi fikk se klokken hele tiden, men det manglet antall km, så sendingen ble ikke like spennende som den kunne vært. Overraskende amatørmessig av Nike.

Kilder: Nike Norge, wired.co.uk

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *