Test av drikkebeltet Perfekta

For deg som trener for maraton, eller som løper ekstra langt, er et drikkebelte kjekt å ha. Vi har testet det svenske produktet Perfekta, som har vært populært blant langdistanseløpere i flere tiår.
Dette er en test av drikkebeltet Perfekta. Det er et svensk produkt med det spesifikke navnet Model C. I skrivende stund vet ikke vi om noen leverandør tilbyr beltet i Norge – beltet måtte derfor bestilles direkte fra leverandøren.

perfekta_modelc

Teknisk informasjon

  • Plass til åtte flasker (ca 1,8 dl i hver flaske).
  • Tilbys i fire størrelser: S, M, L og XL.
  • Innebygd lomme.

I bruk

Perfekta-drikkebeltet har en lang tradisjon bak seg – undertegnede hadde stor glede av dette beltet for ca 20 år siden. Dette beltet har ikke blitt endret mye – det som først og fremst er annerledes er korken på flaskene, og beltet har nå fått en lomme. Begge deler oppleves positivt.

Det nye beltet er blitt brukt på et par langturer. Beltet opplevdes veldig behagelig, og flaskene er lett å ta av og på. For ordens skyld, testen er gjennomført i 2012.

Flaskene er av en perfekt størrelse, noe som gjør at det ikke er noe igjen i flasken på neste «drikkestasjon». En annen fordel med å bruke forholdsvis små flasker er at det øker fleksibiliteten – det gir oss muligheten til å velge plassering av enkeltflasker, dersom vi ikke bruker alle flaskene på samme løpetur.

Den kanskje eneste «ulempen» med Perfekta-drikkebelte, er at beltet tilbys i forskjellige størrelser. Ulempen med dette er at brukeren må kjøpe et nytt belte, hvis livet rundt vedkommende er blitt endret. Det er egentlig litt drøyt å kalle dette for en ulempe, fordi dersom du har fått en størrelse som passer for deg, så er ikke dette lenger en ulempe.

Det bør nevnes her at justerbar størrelse på slike belter ikke lett å få til. Dette fikke vi erfare med drikkebeltet Nathan, som vi tidligere har testet.

Fordeler

  • Behagelig å bruke. Lett å ta flasken av og på beltet.
  • Passe størrelse på flaskene.
  • Innebygd lomme.

Ulempe?

  • I utgangspunktet ingen ulempe, men vi utdyper dette i vår konklusjon.

Konklusjon

Perfekta er i utgangspunktet et drømmebelte for løpere, uten ulemper. Det er behagelig å ha på kroppen, og det er lett å ta flaskene av og på beltet. Videre har beltet en innebygd lomme, og flaskene har en passe størrelse.

Det eneste vi kommer på, som kan oppfattes som en ulempe, er at beltet tilbys i ulike størrelser. Det betyr at løperen må bestemme seg for én størrelse, og eventuelt kjøpe et nytt belte hvis lengden rundt livet blir endret. Dette er likevel ikke noen ulempe for selve opplevelsen av beltet, fordi har løperen funnet riktig størrelse, er beltet faktisk perfekt.

Konklusjonen er at vi foretrekker Perfekta fremfor Nathan.

Testen er gjennomført av Arsæll Benediktsson.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.