Apper og klokker som hjelper deg med trening

Her får du en oversikt over apper, programvare og nettjenester som kan hjelpe deg med trening. Du finner også tester av treningsklokker.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Produktene du finner på denne siden kan gjerne brukes til å måle fremgang i treningen og for inspirasjon for videre trening.

Apper for mobile enheter

Dette er populære treningsapper for mobiltelefoner:

 • RunKeeper for iOS (iPhone) og Android. Dette er en app for deg som er aktiv på sosiale nettsteder. Denne kan du blant annet bruke til å skryte av dine treningsøkter, og sammenligne med andre brukere.

 • Runtastic er en app som gir deg informasjon om din treningstur og gir deg også gode råd og tips mens du trener. Appen registrerer hvor mye du har trent og eventuelt hvor langt du har løpt.

 • MapMyRun er en app som bruker GPS-funksjonen i mobilen din til å lage et kart over din treningstur. Denne appen gir deg blant annet informasjon om distanse, kalorieforbruk, og den gir deg også forslag om ernæring basert på hvordan det går med treningen, det vil si hvilket energinivå du har.

 • Strava er en app som kan brukes til å registrere, analysere og dele aktivitet hos løpere med en GPS-enhet. Du finner en liste over GPS-enheter som støtter Strava på denne siden.

 • Garmin Connect er en gratis treningsapp som kan brukes med Garmin-GPS-klokker. Den er tilgjengelig for Android og iOS.

Tester av treningsklokker

Her finner du en oversikt over tester av klokker med pulsmåler og GPS-funksjon:

Løplabbet har testet Garmin Enduro HR:

Løplabbet har testet Polar Vantage V2:

Løplabbet har testet Garmin Forerunner 945:

Flere tester:

Treningsdagbøker på Internett

 • Olympiatoppens treningsdagbok
  Dette er et verktøy som lar deg planlegge, logge og analysere treningen din. Du kan registrere deg som enten utøver, trener eller som fagperson.

 • MyLog
  Et norsk nettsted som blant annet tilbyr ernærings- og treningsdagbok

 • Stå på
  Gratis treningsdagbok på Internett utviklet etter innspill fra Johan Kaggestad, Grete Waitz, Egil Olsen, Per Brogeland, Olav Wågan, Anders Brunes og Erik Røste.

 • Shapelink
  Gratis treningsdagbok som hjelper medlemmene å oppnå, og å holde orden på deres treningsmål ved å levere avanserte statistikk om treningen og om deres kosthold.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *