Test av drikkebeltet Nathan

Hvis du løper langturer og kanskje trener for et maratonløp, må du nesten ha et drikkebelte. Det finnes mange typer drikkebelter på markedet, vi har testet den amerikanske modellen Nathan.
Dette er en test av drikkebeltet Nathan. Det er et amerikansk produkt med det spesifikke navnet Trail Mix 4. I Norge føres beltet av blant annet butikken Løplabbet.

nathan

Teknisk informasjon

  • Plass til fire flasker (2,5 dl i hver flaske).
  • Én størrelse for alle. Størrelsen skal kunne justeres.
  • Innebygde lommer.
  • Vekt: 362 gram.

I bruk

Undertegnede har brukt beltet på flere langturer, og har opplevd det behagelig å ha på kroppen, og det var lett å ta en flaske av og på beltet. For ordens skyld, testen er gjennomført i 2012. Beltet har to (én liten og én stor) forholdsvis store lommer innebygd, med plass til ganske mye, men disse lommene opplevdes likevel ikke for store – de var ikke i veien på noen måte.

Det som først og fremst trekker ned er at flaskene er for store. En kvart liter blir for mye å drikke på hver «drikkestasjon», og da blir det noe igjen i flaska til neste «stasjon». En annen ulempe med å bruke såpass store flasker er at da kan man ikke spre flaskene på selve beltet – hadde flaskene vært mindre, ville også flaskene vært flere, og dermed har man større frihet til å plassere enkeltfalsker på beltet, dersom ikke alle flaskene brukes på samme løpetur.

Den andre ulempen er at løsningen som kan brukes til å justere lengden på beltet. Denne er rett og slett for dårlig. For å kunne øke lengden på beltet er det lagt igjen («rulles opp») en rest av beltet, og meningen er å rulle ut denne resten, slik at beltets lengde kan økes. Dette gjøres på en svært klønete og lite praktisk måte, blant annet fordi lengden ikke kan finjusteres, men kun kan økes flere centimeter av gangen.

På nettsidene til Løplabbet kan man få et inntrykk av at Nathan Trail Mix 4 tilbys i flere størrelser, men på produktsiden står følgende:

«Adjustable fit – one size fits most».

Nemlig at produktet kun leveres i én størrelse.

Fordeler

  • Behagelig å bruke. Lett å ta flasken av og på beltet.
  • To innebygde lommer for nøkler og verdisaker – ganske romslige.

Ulemper

  • For store flasker, noe som gir mindre fleksibilitet.
  • Løsningen for å justere lengden på beltet er for dårlig.

Konklusjon

Nathan Trail Mix 4 er behagelig å ha på kroppen, og det er lett å ta flasker av og på beltet. Det som er avgjørende for at vi likevel ikke kan anbefale dette drikkebeltet, er at flaskene er for store, og løsningen for justering av beltelengden er i praksis nærmest ubrukelig.

Konklusjonen i testen er at det svenske drikkebeltet Perfekta foretrekkes fremfor Nathan.

Testen er gjennomført av Arsæll Benediktsson.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *