Test av løpesko

Det er viktig å velge riktig løpesko, ikke minst for å redusere faren for belastningsskader. For noen løpere er den verste fienden faktisk løpeskoen, men dette er veldig individuelt.

Les også: Derfor er karbonsko raskest

Vi skal på denne siden presenterer en rekke tester på løpesko, men husk at det finnes ikke noen løpesko som er «best» – dette er avhengig av den enkelte løperen.

Gamle sko bør byttes ut

Husk også at du bør bytte ut gamle løpesko – det finnes ikke noe enkelt svar på hvor gamle skoene bør være, dette avhenger blant annet av hvor mye du løper, hvor mye du eventuelt pronerer, og hvor tung (kroppsvekt) du er. Vær også klar over at løpesko som ikke er blitt brukt på flere år, blir dårligere med årene, altså uten at du løper med dem i det hele tatt – les mer på nrk.no.

Ikke bruk skotester ukritisk

Skotester er viktige når det gjelder valg å sløpesko, men testene bør ikke brukes blindt for å velge den «beste» løpeskoen.

Følgende faktorer er viktige når det gjelder hvilke løpesko som er best for nettopp DEG:

  • Løpesteg: Underpronasjon – normal pronasjon – overpronasjon.
  • Hva du skal bruke skoen til: asfalt, terreng, trening, konkurranse eller noe annet?
  • Kroppsvekt. En lettvektig løper har andre behov enn en som er overvektig.

Hvis du ikke vet hva slags løpesteg du har, anbefaler vi at du får dette testet i en sportsbutikk som utfører slike tester. Da får du nemlig også gode råd angående hva slags løpesko du egentlig trenger. Kunnskapen om hvilket løpesteg du har er nyttig å ha med seg når du skal kjøpe deg løpesko på et senere tidspunkt.

Les mer om dette i vår artikkel om løpesko.

Tester og omtale av løpesko

Dette er en oversikt over nettsider som presenterer tester av løpesko, men som tidligere nevnt, dette er veiledende tester. Det er godt mulig at en sko som er testvinner, faktisk er en sko som ikke passer for ditt løpesteg:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *