Mange sverger til barfotløping

Flere og flere løpere bestemmer seg etter hvert for å prøve å løpe uten løpesko, altså barfotløping.

Mange av oss har nok løpt barbent på stranda, men vi snakker her om å løpe barbent også på asfalt, og er man hardhudet nok og trent nok kan man sikkert løpe barbent på alle typer underlag og det er det faktisk noen som gjør.

Les også: Test av løpesko

Foten gir mer naturlig støtdemping uten sko

Mange vil nok tenke at dette er noe helt sprøtt, men for mange løpere er den verste fienden faktisk løpeskoen. I verste fall er løpeskoen et såpass stort problem at den fører til store belastningsskader.

Ved barfotløping viser det seg at mange (dette gjelder ikke alle) vil lande lenger fram på foten, enn det man gjør når man løper med løpesko, det vil si på hælen (pronering fra hæl til tå). Dette betyr at støtet på bakken vil treffe mindre overflate (hælen) når man bruker joggesko, noe som er ganske unaturlig, og kan medføre større belastningsskader.

Ikke bare bare å løpe uten sko

Det er selvsagt ikke bare bare å starte barfotløping. Dette krever tilvenning, både når det gjelder undersiden av foten, løpeteknikk, ledd, muskulatur og hele kroppen.

Født til å løpe

Har du lyst å lese mer om fenomenet kan vi anbefale boken Born to run, skrevet av Christopher McDougall. Denne boken er også en god inspirasjon for deg som ønsker å løpe langt.

Mer informasjon

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *